Nieuws

Minimumloon 2021

Ieder half jaar stijgt het minimumloon. Per 01-01-2021 zal het minimumloon met 0,29% ten opzichte van 2020 stijgen. Kijk snel verder om te zien welke gevolgen dit heeft voor de (uur)lonen in 2021.Koppeling Salarispoint en Nitea

Koppeling Nitea en Salarispoint

Maakt u gebruik van Nitea en streeft u naar een makkelijke manier om uw personeelsgegevens bij u salarisverwerker te krijgen? Nitea heeft nu een koppeling met NMBRS. Door middel van deze koppeling worden onderstaande punten automatisch doorgegeven aan Salarispoint. U hoeft hier zelf dus geen tijd meer in te steken.

BBL

BBL’ers


De schoolvakanties beginnen weer! Dus zijn ook de BBL’ers weer op zoek naar een leuke werk-leerplek om ervaring op te doen. Dit kan een ideale manier zijn om op goedkope wijze nieuwe werknemers te begeleiden en in te werken voor wellicht een mooie toekomst binnen jouw bedrijf. Een goede begeleiding kan dus zeker zijn vruchten afwerpen op de lange termijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het werken met een BBL'er? Lees dan dit artikel of neem contact op met een van onze adviseurs.

Vacatures

Salarispoint heeft twee leuke vacatures! En jij kiest of het bij je past.
Aanpassingen tweede steunpakket

De inkt van het tweede noodpakket voor ondernemers is nog niet droog, of de eerste wijzigingen zijn alweer doorgevoerd. Zo is er een wijziging rond de ontslagboete, krijgen bedrijven meer compensatie voor vaste lasten en wordt het noodpakket met een extra maand verlengd, dus tot en met september. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen die het kabinet voorstelt? Wij zetten het in dit artikel voor u uiteen.

RIE en Corona

De overheid legt regels op om coronabesmettingen te voorkomen. Mensen die geïnfecteerd zijn, kunnen de infectie meenemen naar het bedrijf waar zij werkzaam zijn en daar anderen besmetten. Daarom wordt óók een werkgever verplicht actie te ondernemen, voor zowel de mensen op de loonlijst als voor uitzendkrachten die op het bedrijf werken. De ondernemer moet maatregelen treffen om mogelijke besmettingen op de werkplek te voorkomen.

De risico-inventarisatie & evaluatie, kortweg RIE, wordt gezien als hét instrument waarmee die risico’s op de werkplek in beeld worden gebracht en waarmee acties om die risico’s te beperken in kaart worden gebracht. Die verplichting geldt ook als het gaat om nieuwe, wellicht tijdelijke situaties zoals het coronavirus. Van ondernemers wordt dus actie verwacht; wat is er al gedaan en hoe is dit verwerkt in de RIE?

Laatste kans om contracten vast te leggen voor lage WW-premie

WAB: leg arbeidscontract schriftelijk vast vóór 1 juli
Werkgevers met werknemers die vóór 1 januari 2020 voor onbepaalde tijd in dienst zijn en die geen oproepovereenkomst hebben, kregen eerder tot 1 april 2020 de tijd om de arbeidscontracten schriftelijk vast te leggen. Vanwege de coronacrisis kwamen daar nog 3 maanden bij tot 1 juli 2020. Die termijn loopt binnenkort af.

Subsidie Praktijkleren 2019-2020

Subsidie praktijkleren studiejaar 2019/2020

De aanvraag subsidie praktijkleren voor het school-, studiejaar 2019/2020 kan vanaf 1 juli 2020 09.00 uur tot uiterlijk 16 september 2020 17.00 uur worden ingediend.


Wilt u weten of u in aanmerking komt, kijk dan in het nieuwsartikel.