Vergeldt Vegetables vertelt:

Vergeldt Vegetables vertelt:

Het bedrijf:
Vergeldt Vegetables BV
van John (45), William (49)
en Ton (52) Vergeldt, Tienray

In gesprek met:
William Vergeldt

Bedrijfsomvang:
140 hectare sla en 70 hectare
prei in vollegrond


Prei en sla uit Klein Lourdes

In Tienray, de enige officiële Lourdesplaats van ons land, ligt op steenworpafstand van de kerk het bedrijf van de gebroeders Vergeldt. Het is warm en het KNMI heeft zojuist code oranje afgekondigd voor Limburg. Er is zwaar weer op komst met onweer en extreme regenval. Met een zorgelijke blik kijkt William naar de buienradar. Laten we hopen dat het meevalt en dat de sla en prei, de teelten van de broers Vergeldt, geen schade oplopen.

Van Nehobo naar groententeelt
William vertelt: “Mijn vader werkte bij de Nehobo hier in Tienray en had altijd al passie voor het telen van groenten. Thuis in zijn tuin teelde hij groenten en in de garage verwerkte hij de groenten. Uren bracht hij hier door. Toen Ton een jaar of 19 was, is hij met vader samen groenten gaan telen. Ze teelden in Broekhuizenvorst op 1 hectare diverse producten van peultjes en staakbonen tot bloemkool en prei.”
Dit areaal is langzaam uitgebreid en in de jaren daarna kwamen John en later ook William in het bedrijf. “Vanaf toen zijn we ons gaan specialiseren in het telen van ijsbergsla en prei.
Met het telen van meerdere producten wordt het lastiger om zowel de grote als de kleinere klanten te beleveren. Dit kan nu wel.”

Duidelijke taakverdeling
“Tot 2011 is mijn vader Leo actief gebleven in het bedrijf. In 2012 hebben we een bv opgericht en de taken goed verdeeld. John is verantwoordelijk voor de teelt, Ton doet het grondwerk en ik zorg voor de afzet, administratie en het personeel. We vullen elkaar erg goed aan en respecteren elkaar met ieder zijn eigen specialiteiten. Onze echtgenotes bemoeien zich niet met het bedrijf, dit is een bewuste keuze. De werkzaamheden verrichten we, in het seizoen, samen met een 20-tal arbeidsmigranten uit Polen en daarnaast 20 vaste medewerkers gedurende het hele jaar. Deze medewerkers werken al sinds 2012 voor ons. Mede op advies van Salarispoint hebben we deze medewerkers inmiddels in vaste dienst genomen. Dit hebben we vooral gedaan om onze waardering te tonen maar ook om vastigheid in onze bedrijfsvoering te creëren. Een keuze waar we erg blij mee zijn, onze medewerkers zijn op die manier gemotiveerd en voelen zich betrokken bij ons bedrijf.”

Kapitaal van andere mensen
“We telen momenteel 140 hectare sla en 70 hectare prei. Onze percelen liggen verspreid in een straal van 15 kilometer rondom Tienray. De grond hebben we veelal in pacht. We willen graag de gronden pachten voor langere termijn en dan vervolgens de grond zelf bewerken en bemesten.

Op deze manier groeien niet alleen onze prei en sla uitstekend maar krijgt ook de verpachter na afloop van de pachtovereenkomst een goed stuk grond terug. We beseffen maar al te goed dat we met kapitaal van andere mensen bezig zijn en willen dit netjes achter laten. Het wordt wel steeds lastiger om goede grond te krijgen”, vertelt William.
We vragen William of er nooit overwogen is om ook andere producten te gaan telen. “Dit komt zeker wel eens ter sprake maar tot op heden houden we het bij sla en prei. Onze machines en mensen zijn hier op afgestemd.
Groter worden wil niet altijd zeggen dat er meer verdiend wordt.
Het wordt daarnaast ook steeds lastiger om personeel te krijgen en, zoals gezegd, ook goede grond is schaars. Als de prijzen van sla en prei goed zijn dan kunnen we hier een goede boterham mee verdienen en zijn we tevreden met wat we doen. Echter de laatste jaren is de prijs van met name prei niet best. Het gevolg is een krimp van 15% areaal.
Ik zie de toekomst daarom wel positief in. Door minder aanbod verwacht ik dat de prijs weer gaat stijgen en als we nu allemaal wat meer prei gaan eten dan komt het wel goed.”

Afzet via Veiling ZON
De afzet regelen de broers via Veiling ZON. William: “Hierdoor zijn we verzekerd van onze afzet. Veiling ZON fungeert voor ons als verkoper en tussenpersoon tussen teler en afnemer.
De groenten komen niet fysiek op de veiling maar worden hier op het erf verladen en gaan rechtstreeks naar de afnemer. We werken dus niet met vaste contracten, dit neemt wel wat meer risico met zich mee maar we halen wel uit de markt wat er in zit. Als het slecht is, is het voor ons ook slecht, als het goed is dan hebben wij het ook goed.
We zijn trots op wat we de afgelopen 20 jaar samen hebben opgebouwd en onze passie is om ieder jaar weer het oogstpercentage te verhogen.”

Betrokken medewerkers
“In het verleden verwerkten we de loongegevens van onze medewerkers via payroll. We hebben, mede op advies van Salarispoint, besloten om
20 mensen in vaste dienst te nemen en op de eigen loonlijst te zetten.
Op deze manier voelt de werknemer zich geen uitzendkracht meer, kent meer arbeidsvreugde en is meer betrokken. Daarnaast leverde het ons ook nog eens een kostenvoordeel op. Dit omdat we het juridische werkgeverschap niet meer hoefden uit te besteden.
Salarispoint heeft met advies binnen het thema arbeid een nieuwe dynamiek op ons bedrijf gebracht”, aldus William.