Aanpassingen tweede steunpakket

Aanpassingen tweede steunpakket

Toch ontslagboete voor NOW van 5%
Bij ontslagaanvragen van meer dan 20 werknemers moeten vakbonden worden betrokken als bedrijven NOW subsidie ontvangen. Gebeurt dit niet, dan kunnen werkgevers 5% gekort worden op het totale subsidiebedrag om misbruik van de NOW te voorkomen.


Compensatie vaste lasten omhoog (TVL)
Het bedrag voor vaste lasten dat ondernemers krijgen via de Tegemoetkoming Vaste lasten mkb (TVL) gaat omhoog. Deze TVL is verhoogd tot een maximum van € 50.000 (dit was eerder € 20.000) voor de komende vier maanden (dit was eerder drie maanden). Hoeveel het bedrijf precies krijgt, hangt af van het omzetverlies. Voorwaarde blijft wel dat het omzetverlies minstens 30% moet zijn.


Tweede noodpakket verlengd tot 1 oktober
Het kabinet verlengt het hele economisch noodpakket tot 1 oktober. Dat betekent dat de NOW 2.0, de overbruggingsregeling voor zelfstandigen (Tozo 2.0) en de regeling voor vaste lasten Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) een maand extra doorlopen. Ook alle belastingmaatregelen waaronder het uitstel van belastingbetaling en de borgstelling voor kredieten worden tot 1 oktober verlengd.


Verhoging Corona Overbruggingsregeling (COL) naar €200 miljoen
In de Corona Overbruggingsregeling (COL) is het is bedrag verhoogd naar € 200 miljoen. Dit bedroeg in eerste instantie € 150 miljoen. De COL is bedoeld om de liquiditeitspositie van innovatieve bedrijven te verbeteren.