Word een nog efficiëntere accountant of controller! Word een nog efficiëntere accountant of controller!

Geplaatst op: 30-04-2021

Word een nog efficiëntere accountant of controller!

Als financieel verantwoordelijke bij een accountantskantoor of onderneming is het managen, besturen en beheren van de financiële zaken binnen de organisatie je belangrijkste taak. Hier krijg je energie van en wil je 100% van je tijd in kunnen steken. Maar ik hoor je denken; wat heeft dit met mijn vak salarisadministratie te maken?

Schoenmaker, blijf bij je leest
In de praktijk zie ik dat het invoeren van data in het boekhoudsysteem jou als financieel verantwoordelijke minder aanspreken. Dit geldt ook voor de data van de salarisadministratie waar veel kosten m.b.t. het personeel berekend en op de posten worden weg geboekt. Aangezien personeelskosten één van de grotere, dan wel niet de grootste, kostenpost van een onderneming betreft is het van belang dat deze data altijd correct is. Onder het motto: Schoenmaker, blijf bij je leest; ben ik ervan overtuigd dat Salarispoint jou met betrekking tot de salarisadministratie kan ontzorgen. Middels een systeemintegratie zorgen we ervoor dat de data digitaal, correct en automatisch in de boekhouding komt. Samenwerken is de spil en integreren is een must. 

Integratie is de toekomst
Verschillende klanten gingen je al voor en willen niet meer terug naar de handmatige oplossing. Een systeemintegratie brengt velen voordelen. Hierbij enkele voorbeelden om je daarin te laten herkennen:

- Tijdbesparing: De zogenoemde loonjournaalpost hoef je niet meer uit een portaal of uit de mail op te halen, om ze vervolgens handmatig in de boekhouding te administreren;
- Minder foutgevoelig: Waar mensen zijn worden typfouten gemaakt. Het automatisch uitwisselen van data verkleint de kans op fouten;
- Actuele personeelskosten: Elke periode nadat de salarisverwerking is afgerond zijn de personeelskosten geactualiseerd. Je bent dus altijd aan het analyseren met de actuele personeelskosten, waardoor budgetten beter kunnen worden gehandhaafd;
- Beveiligt gegevens delen: Je staat er niet zo snel bij stil, maar het sturen en mailen van belangrijke gegevens komt steeds groter onder het vergrootglas te liggen. Door het koppelen van de systemen gebeurt het uitwisselen op een veilige en betrouwbare wijze.
- Monitoring en sturing op personeelsbudgetten of kostprijzen.

Door deze integratie wordt het proces en dus ook jij als financieel verantwoordelijke efficiënter. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om een efficiëntieslag te behalen in het administratief proces. Laat je eens inspireren door Salarispoint.

Ben je benieuwd wat er binnen jouw organisatie mogelijk is? Neem dan contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden. Geen punt.

Roy Coppus
T. 0478-517413
E. roy@salarispoint.nl  

   

Heeft u een vraag aan ons?
Hoe goed heb jij je HR zaken geregeld? Check het snel én vrijblijvend.
Naar de scan